eur:
392
usd:
360.22
bux:
72294.66
2024. július 16. kedd Valter
Nyitókép: Pixabay.com

Nem vész el az elhunyt munkavállaló fizetett szabadsága

Apró vigasz lehet a gyászoló örökösöknek, hogy elhunyt hozzátartozójuk ki nem váltott szabadságát megfizettethetik a munkavállalóval egy friss európai bírósági döntés értelmében.

Precedens értékű döntést hozott az Európai Unió Bírósága: kimondta, hogy az elhunyt alkalmazottak ki nem vett éves szabadságát a munkáltató ki kell, hogy fizesse az örökösöknek - írja a Pénzcentrum.hu. A döntés azon alapul, hogy az elhunyt munkavállalónak a ki nem vett szabadság pénzbeli megváltásához való joga örökölhető.

A pert két elhunyt német férfi örökösei indították a munkáltatók ellen, mivel a felperesek szerint igenis ki kell fizetni a néhai alkalmazottak beragadt, fizetett szabadságát, ám a munkaadók ezt megtagadták. Ha a nemzeti jog ezt mégis engedné, és ezáltal e jog az uniós joggal ellentétesnek bizonyul, az örökösök hivatkozhatnak közvetlenül az uniós jogra, mind az állami, mind pedig a magánszemélynek minősülő munkáltatóval szemben

A bíróság azt is kimondta, hogy a munkavállaló nem veszítheti el automatikusan a megszerzett, fizetett éves szabadsághoz való jogát azért, mert nem kérte szabadság kivételét.

Címlapról ajánljuk
Magyarics Tamás: J. D. Vance alelnökjelöltsége több szempontból is ideális a republikánusoknak

Magyarics Tamás: J. D. Vance alelnökjelöltsége több szempontból is ideális a republikánusoknak

A 39 éves ohioi szenátor James David Vance lesz a republikánus Donald Trump alelnökjelöltje az Egyesült Államok novemberi elnökválasztásán. Magyarics Tamás Amerika-szakértő szerint ő hozhatja az egyik billegő államot, Ohiót, megszólíthatja a kiábrándult fiatalokat és az amerikai alsó-középosztályt is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.17. szerda, 18:00
Navracsics Tibor
közigazgatási és területfejlesztési miniszter
Leheletnyivel, de tovább nőtt az üresedés a budapesti irodapiacon

Leheletnyivel, de tovább nőtt az üresedés a budapesti irodapiacon

A teljes budapesti modern irodaállomány jelenleg 4 440 490 négyzetmétert tesz ki, melyen belül 3 603 265 négyzetméter „A” és „B” kategóriás modern spekulatív irodaterület, valamint 837 225 négyzetméter saját tulajdonú irodaház található. Az üresedési ráta tovább emelkedett, a bérirodáknál 16,9, míg a teljes irodapiacon 17,2 százalék, ami több, mint 9 éves csúcsot jelent - derül ki a BRF legfrissebb, 2024 második negyedévi irodapiaci felméréséből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×