eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Sydney, 2018. szeptember 21.Az Apple amerikai számítástechnikai cég új iPhone XS és XS Max okostelefonjai egy sydney-i Apple-üzletben 2018. szeptember 21-én, a készülékek árusításának első napján. (MTI/EPA/Paul Braven)
Nyitókép: MTI/EPA/Paul Braven

Majdnem két hónapot kell dolgozni az új iPhone-ért

Egy kutatás szerint egy új iPhone-ért a magyaroknak kell a legtöbbet dolgozniuk a visegrádi négyek országainak lakosai közül. A legkevesebb munkával Svájcban lehet megvásárolni a terméket.

Egy átlagos magyarnak 38,9 napot, vagyis csaknem két hónapot kell dolgoznia ahhoz, hogy megvásárolhassa az legújabb iPhone-t, az XS Maxot. Feltéve, ha semmi másra nem költött, és a legkisebb tárhelyű modellt választja, amely csaknem 400 ezer forintba kerül. Ha valaki nagyobb tárhelyet szeretne, akkor több mint 570 ezer forintot kell fizetnie, vagyis ez esetben még több napot kellene dolgoznia a készülékért.

A Picodi készített listát 42 országról aszerint, hogy melyikben kell a legtöbb napot munkával tölteni az új telefonért. Magyarország a csaknem 39 nappal a kilencedik helyen áll, a V4-es és több uniós államban is kevesebbet kell dolgozni a modellért.

A lista első helyén álló Fülöp-szigeteken 156 napnyi, Pakisztánban pedig 88 munkanapnyi fizetést kell kiadni a készülékért. A magyarnál behezebb megszerezni a telefont még Argentínában, Indiában, Kínában, Mexikóban, Montenegróban és Oroszországban. Viszont Szlovákiában, Lengyelországban, vagy Csehországban a lakóknak könnyebb dolguk van, mint a magyaroknak, a csehek például 26 munkanappal megkeresnék az új iPhone árát.

Az egyik legnagyobb felvevőpiacnak számító Amerikai Egyesült Államokban csak több mint 8 napot, az Egyesült Arab Emírségekben viszont csupán 7,6 napot kellene dolgozni a termékért. A lista szerint a svájciak helyzete ebből a szempontból a legegyszerűbb, ők kicsit több mint öt nap munka után már meg is rendelhetik az iPhone XS Maxot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×