eur:
393.54
usd:
367.98
bux:
66314.42
2024. április 25. csütörtök Márk

Bezár a győri cukorkagyár

A snackgyártó Mondelez International vállalat áthelyezi a Negro cukorkák gyártását a törökországi Gebzében található üzemébe jövő év június végéig, ezzel megszűnik a Győri Keksz Kft. által üzemeltetett cukorkagyár működése Győrben.

az üzemben dolgozó 35 embert csütörtökön értesítette a gyár vezetősége a döntésről. Október végéig pedig befejeződik a Halls cukorkák gyártásának áttelepítése a cég új cukorka- és rágógumigyártó üzemébe, a lengyelországi Skarmibierzbe, amelyet 2016 év elején jelentettek be.

A kommunikációs tanácsadó emlékeztetett, hogy 2016 közepén kezdte meg a tárgyalásokat a potenciális vevőkkel a Mondelez International csoporthoz tartozó Győri Keksz Kft. a Negro és vele együtt az azt gyártó győri bázis eladásának ügyében, amelyek sikertelenek voltak, mert nem találtak olyan vevőt, amely biztosítani tudta volna az üzem és a Negro márka hosszútávon is fenntartható működését és növekedését.

A cég vezetősége megkezdte a tárgyalásokat a szakszervezettel, reményeik szerint november végéig sikerül "tisztességes és méltányos szociális megállapodást létrehozni". A cég minden segítséget megad munkavállalóinak, hogy a régióban ismét el tudjanak helyezkedni - a Mondelez Hungária Kft., valamint a Győri Keksz Kft. kommunikációs tanácsadója, Kertész Péter.

A cég közölte: a cukorkák minőségére nincs hatással a gyártás áthelyezése.

A Gebzében található gyár a vállalatcsoport egyik legtapasztaltabb cukorkagyártó létesítménye, az áttelepítést követően a Negro fenntartható módon versenyképes marad - fogalmazott a kommunikációs tanácsadó.

A nyilvános céginformációk szerint a Győri Keksz Kft. árbevétele tavaly 8,3 milliárd forint volt, egymilliárd forinttal több, mint az előző évben. Nyeresége viszont 54 millió forint, 162 millió forinttal kevesebb, mint 2016-ban.

A Mondelez International a világ 160 országában értékesíti termékeit. Az Amerikai Egyesült Államokban székelő vállalat nettó árbevétele tavaly elérte a 26 milliárd dollárt (7198 milliárd forint).

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×