INFORÁDIÓ
2022. október 2. vasárnap
Petra

tőzsde

konzum-csoport

appeninn

Új stratégiai befektető az Appeninn Holdingnál

Infostart / MTI

A Konzum-csoport értékesíti az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt.-ben birtokolt részvénycsomagjának egy részét. A Konzum PE Magántőkealap 20,59 százalékos részesedését a BDPST Zrt. vásárolja meg.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön közzétett tájékoztatás szerint a Konzum PE Magántőkealap tőzsdén kívüli ügylet keretében 9 755 567 darab részvényt értékesít a Tiborcz István tulajdonában álló BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-nek. A részvénycsomag vételárát üzleti titokként kezelik, a tranzakció annak megfizetésével zárul. A felek bejelentették, hogy a BDPST Group hosszú távú, stratégiai befektetésként kezeli az Appeninn Nyrt.-ben szerzett tulajdonrészét, és a nagytulajdonosok a jövőben közös befektetéseket terveznek a régiós ingatlanpiacon.

A Konzum-csoport csütörtökön kiadott sajtóközleménye szerint az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. irányítása a 33,2 százalékos tulajdonhányaddal rendelkező csoportnál marad, a BDPST Zrt. pedig két tagot, Tóth Juditot és Malik Zoltánt delegálja a tőzsdei társaság igazgatótanácsába. Az Appeninn emellett azt is közzétette, hogy a cég operatív irányítását a jövőben Tomcsányi Gábor vezérigazgató és Somfalvi Péter vezérigazgató-helyettesek végzik. A közlemény idézi a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatóját, aki szerint az Appeninn a térség leggyorsabban növekedő ingatlan-befektetőjévé válhat. Jászai Gellért közölte, hogy erősíteni szeretnék a társaság retail-, irodapiaci- és turisztikai szektorban betöltött szerepét. Tóth Judit, a BDPST Group vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a megállapodással a cég a kereskedelmi ingatlanok és irodaházak irányába nyit.

Az Appeninn Holding tulajdonosi szerkezetének és menedzsmentjének átalakulása után a Konzum-csoport és a BDPST Group együttműködik az ingatlanbefektetés, az ingatlanfejlesztés - és üzemeltetés területén, így tovább nőhet a társaság befolyása a közép-kelet-európai piacon. A két tulajdonos közös befektetéseket tervez a térségben, az Appeninn portfóliója jelentős jövedelmet termelő ingatlanokkal bővülhet - tették hozzá. Rövid távú terveik közül kiemelték 69 ezer négyzetméter irodaépület megvásárlását, 80-100 kiskereskedelmi egység és több mint 35 ezer négyzetméter iroda fejlesztését, valamint a Mészáros-csoporthoz köthető ingatlanfejlesztési- és üzemeltetési lehetőségeket.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018