eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor

Új stratégiai befektető az Appeninn Holdingnál

A Konzum-csoport értékesíti az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt.-ben birtokolt részvénycsomagjának egy részét. A Konzum PE Magántőkealap 20,59 százalékos részesedését a BDPST Zrt. vásárolja meg.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön közzétett tájékoztatás szerint a Konzum PE Magántőkealap tőzsdén kívüli ügylet keretében 9 755 567 darab részvényt értékesít a Tiborcz István tulajdonában álló BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-nek. A részvénycsomag vételárát üzleti titokként kezelik, a tranzakció annak megfizetésével zárul. A felek bejelentették, hogy a BDPST Group hosszú távú, stratégiai befektetésként kezeli az Appeninn Nyrt.-ben szerzett tulajdonrészét, és a nagytulajdonosok a jövőben közös befektetéseket terveznek a régiós ingatlanpiacon.

A Konzum-csoport csütörtökön kiadott sajtóközleménye szerint az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. irányítása a 33,2 százalékos tulajdonhányaddal rendelkező csoportnál marad, a BDPST Zrt. pedig két tagot, Tóth Juditot és Malik Zoltánt delegálja a tőzsdei társaság igazgatótanácsába. Az Appeninn emellett azt is közzétette, hogy a cég operatív irányítását a jövőben Tomcsányi Gábor vezérigazgató és Somfalvi Péter vezérigazgató-helyettesek végzik. A közlemény idézi a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatóját, aki szerint az Appeninn a térség leggyorsabban növekedő ingatlan-befektetőjévé válhat. Jászai Gellért közölte, hogy erősíteni szeretnék a társaság retail-, irodapiaci- és turisztikai szektorban betöltött szerepét. Tóth Judit, a BDPST Group vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a megállapodással a cég a kereskedelmi ingatlanok és irodaházak irányába nyit.

Az Appeninn Holding tulajdonosi szerkezetének és menedzsmentjének átalakulása után a Konzum-csoport és a BDPST Group együttműködik az ingatlanbefektetés, az ingatlanfejlesztés - és üzemeltetés területén, így tovább nőhet a társaság befolyása a közép-kelet-európai piacon. A két tulajdonos közös befektetéseket tervez a térségben, az Appeninn portfóliója jelentős jövedelmet termelő ingatlanokkal bővülhet - tették hozzá. Rövid távú terveik közül kiemelték 69 ezer négyzetméter irodaépület megvásárlását, 80-100 kiskereskedelmi egység és több mint 35 ezer négyzetméter iroda fejlesztését, valamint a Mészáros-csoporthoz köthető ingatlanfejlesztési- és üzemeltetési lehetőségeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×