eur:
392.61
usd:
365.33
bux:
66580.8
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Itt a titkos lista: akik felmentést kaptak a plázastop alól

A cégek többsége felmentést kapott a plázastop alól: másfél év alatt csak 11 kérelmet dobott vissza a hivatal.

A 2012-ben bevezetett, plázastop néven ismert szabályozás óta nehezebb új üzleteket nyitni, de a tiltás alól felmentést lehet kapni. A Pénzcentrum hosszú jogi küzdelem után megkapta a a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivataltól a 2015. szeptember 24. és 2017. március 31. között időszakban elbírált ügyeket. Eszerint a hivatal 65 kérelemből 54 esetben hozzájárult a beruházáshoz, 11 esetben pedig megtagadta a felmentést. A legtöbben Budapesten (18), illetve Pest megyében (16) folyamodtak hozzájárulásért, míg négy megyében - Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy - nem volt próbálkozás sem.

A listából kiderül, hogy kisebb cégek és nagyobb láncok is kaptak engedélyt, sőt volt olyan, amelyik egyes beruházásai végrehajthatta, de másokat nem.

Íme a lista:

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×