eur:
395.01
usd:
370.99
bux:
65372.62
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay.com

Jöhet az újabb technológiai ugrás Magyarországon

Szerdától először csatlakoztathatók magyarországi mobilhálózathoz eSIM-képes berendezések: kerékpárok, autók, hordozható és hordható eszközök, intelligens ruhák, okosórák.

Mérföldkőhöz érkezett az ország a digitális átalakulásban – közölte a Telekom lakossági marketing és értékesítési menedzsment igazgatója. Pereszlényi Zoltán a távközlési vállalat első virtuális – tehát videomegosztó portál segítségével megtartott – sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy június 13-a szerdától beépített SIM-kártyával rendelkező műszaki cikkeket is lehet a Telekom mobilhálózatához csatlakoztatni.

Magyarországon először lesz erre lehetősége a vásárlóknak.

Az igazgató szerint mindez új szakaszt jelent és utat nyit a digitális fejlődésben. Az eSim – mely tulajdonképpen egy beépített apró chipkártya – a gépek és berendezések közötti kommunikációt segíti. Egyre több olyan használati tárgy lesz melyek kapcsolódni fognak a mobilinternetes hálózathoz – folytatta Pereszlényi Zoltán.

„Kerékpárok, autók, hordozható és hordható eszközök, intelligens ruhák, okosórák”

– az igazgató szerint többek között ezek az eszközök lesznek alkalmasak ilyen módon csatlakozni az internetre.

A Telekom képviselője szerint mindez számtalan olyan innovációt hoz, ami a digitális transzformáció irányába terel, főleg, hogy hamarosan megugrik az egy ember által használt, internetes kapcsolattal rendelkező eszközök száma.

„A tanulmányok azt mutatják, hogy minden embernek lesz 7 olyan eszköze, amivel csatlakozik a hálózatokhoz”

– fogalmazott Pereszlényi Zoltán, kiemelve: ez kétéves távlatban fog megvalósulni.

A vállalat kínálatában egyelőre egyetlen okosóra képes közvetlenül a hálózatra lépni, de az internetre csatlakozó kütyük jelentik a jövőt, melynek hatása a mobiltelefonok megjelenéséhez hasonlítható, ezért a cég szerint rohamosan bővül majd a most bejelentett lehetőséget kihasználó eszközök elérhetősége.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Mi lesz most a forinttal, a részvényekkel és a befektetéseinkkel? Megkérdeztük a profikat

Mi lesz most a forinttal, a részvényekkel és a befektetéseinkkel? Megkérdeztük a profikat

Erős negyedéven vannak túl a globális részvénypiacok, sokak szerint már régóta érik egy kisebb-nagyobb korrekció. Mégis, az egyre intenzívebben lángoló geopolitikai feszültségek és a makrogazdasági környezet kihívásai ellenére a Portfolio által megkérdezett szakértők szerint nincsenek kizárva az újabb csúcsdöntések. Nem fognak idén unatkozni a kötvénybefektetők sem, a forint pedig könnyen áttörheti a 400-as szintet az euróval szemben. A kötvényalapokat vásárlóknak így érdemes körültekintőnek lenniük, a devizás alapok kereslete pedig felélénkülhet. Megkérdeztük három alapkezelő szakértőit, hogyan értékelik a mostani piaci történéseket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×