eur:
393.27
usd:
366.82
bux:
66705.95
2024. április 25. csütörtök Márk

Jelentősen átalakul Budapest környékén a közlekedés

Alaposan átalakítják az M2-es gyorsforgalmi utat, új híd is épül.

Zajlik az M2-es gyorsforgalmi út jelentős átalakítása, melynek során kétszer két sávra bővítik az M0-st és Vácot összekötő szelvényt, fontos átkötést építenek a régi és az új 2-es között, valamint felújításba kezdtek a Dunakeszi–Fót-szelvényen.

A munkálatok során több híd is épül, részben a sztráda, részben a Budapest–Szob vasútvonal felett. Eddig a Dunakeszitől északra fekvő, kétszer egy sávos szakaszon – amely mellett már épül az új pálya – 60 kilométer/órás sebességkorlátozás lassította a forgalmat - írja a Magyar Idők.

Most a Pest megyei várostól délre eső rész is terhel­tebbé válik, miután ezen a 4,5 kilométeren a jobb pályára terelve, kétszer egy sávon, szintén óránként 60 kilométeres sebességgel haladhatnak majd az autósok.

A beruházással 2019 végéig 2,5 kilométer hosszú út épül meg. Az átkötés építéséhez kapcsolódóan a vízépítési, közműkiváltási és egyéb építési munkákat is elvégzik.

Ezenfelül a 2-es főúti csatlakozásnál új körforgalmú csomópontot alakítanak ki.

A régi 2-es út, valamint a Budapest–Szob vasútvonal felett ötnyílású, közel 74 méter hosszú hidat építenek.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×