eur:
392.87
usd:
366.47
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Kibervédelmi szuperközpontot hoztak létre Budapesten

Kibervédelmi központot hozott létre Budapesten a T-Systems. A létesítményben 50 szakértő monitorozza folyamatosan a különböző informatikai rendszereket – közölte a cég vezérigazgatója. Kaszás Zoltán az InfoRádióban elmondta: a központ képes érzékelni és elhárítani a kibertámadásokat. Az intézmény energiafogyasztása egy kisebb faluéval vetekszik.

„Fizikai értelemben is, informatikai értelemben is védett objektum” – jellemezte Kaszás Zoltán a központot, melyben egy negyedik generációs kibervédelmi szolgáltatást nyújtó csapat működik. Bár a létesítmény infrastruktúrája is kiemelkedő, a központ lelke mégis az ott dolgozó 50 fős, magasan képzett brigád – hangsúlyozta a vezérigazgató.

A kibervédelmi központ lényege, hogy folyamatosan monitorozzák az ügyfelek rendszereit, és a bennük talált incidenseket kezelik a nap 24 órájában, a hét minden napján. „A most gazdasága azt jelenti, hogy a mostani eseményekre most jönnek a fenyegetések, és azokra most kell reagálni” – véli Kaszás Zoltán. „Minden, amit az első órában felfedezünk és tudunk kezelni, az a későbbiek során exponenciálisan csökkenti a veszteségeket és a kockázatot” – tette hozzá.

„Nagyon sok eszközt használunk, továbbá ez a központ a Deutsche Telekom adatplatformjának a része, tehát egy olyan hálózatnak vagyunk a részei, ahol minden világméretű információhoz hozzájutunk” – magyarázta Kaszás Zoltán. Ez folyamatos tanulást, felkészülést, információáramlást és tudásmegosztást tesz lehetővé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×