INFORÁDIÓ 
2019. március 22. péntek
Beáta, Izolda

air france

sztrájk

béremelés

Roissy, 2018. február 22. Az Air France francia légitársaság béremelést követelő sztrájkoló dolgozói tüntetnek a cég székháza előtt, a Párizs környéki Roissyban 2018. február 22-én. A sztrájk miatt a tengerentúli járatok felét, az Európán belül közlekedőknek pedig negyedét törölték. (MTI/EPA/Yoan Valat) *** Local Caption *** 52913429

Kedd-szerdán folytatódik az Air France-sztrájk

Infostart / MTI

Még csak a keddi járatokról vannak információk.

Az Air France francia légitársaság dolgozóinak újabb sztrájknapján kedden a járatok 70 százaléka fog közlekedni. Ez lesz a nyolcadik munkabeszüntetés a fizetésemelés érdekében februárban indult tiltakozás során.

A légitársaság vezetőségének hétfői tájékoztatása szerint a járatoknak 70 százaléka fog közlekedni kedden.

A tengerentúli járatoknak csak 55, az európaiaknak 65, a belföldieknek pedig mintegy 80 százaléka indul el kedden, és a közlekedő járatok esetén is fennakadásokra és késésekre kell számítani.

Információkat itt közöl a légitársaság, az oldalon a járatok érintettségét is ellenőrizni lehet.

Az ágazatban dolgozó 11 szakszervezet béremelésért sztrájkol, de a sztrájkolók aránya valamelyest csökkent. Kedden a pilóták 29,6 százaléka nem veszi fel a munkát a múlt szerdai 36,3 százalékkal szemben. A légikísérők 20 százaléka vesz részt a munkabeszüntetésben a legutóbbi 21,6 százalékkal szemben, míg a földi dolgozóknak 12,4 százaléka fog tiltakozni.

A szakszervezetek és a vezetőség között a múlt héten két napon át tartó tárgyalások után a dolgozók nem vonták vissza a sztrájkfelhívást, amely ezen a héten keddre és szerdára vonatkozik, majd április 23-24-én lesznek a következő munkabeszüntetések.

A légiközlekedési szakszervezetek 6 százalékos béremelést akarnak, míg a cégvezetés a fizetések reálértékét megtartó 1 százalékos emelésre látott eredetileg lehetőséget, ezt a múlt héten 2 százalékra módosította az idei évre, s 2019 és 2021 között további 3,6 százalékos emelést javasolt, de a szakszervezetek nem fogadták el az ajánlatot. A menedzsment szerint nem lehet teljesíteni a dolgozók követelését úgy, hogy ne sérüljön a cég hosszú távú növekedési terve.

A francia légitársaságnál 2011 óta nem volt béremelés.

A tárgyalások hétfőn folytatódnak.

Nyitókép: YOAN VALAT
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018