eur:
393.68
usd:
367.27
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Extra pénzt kereshet az új 1000 forintossal

Extra pénzt kereshet az új 1000 forintossal

Március 1-jén került forgalomba az új 1000 forintos. Ahogy az az új bankók kiadásánál lenni szokott, az alacsony vagy egymást követő sorozatszámú bankjegyeket nem érdemes elkölteni, azok ugyanis névértékük többszörösét is érhetik később.

A legalacsonyabb sorszámú bankjegyeket egyébként nem hozzák forgalomba, hanem a Magyar Pénzverő Zrt.-től lehet majd őket gyűjtői célokra (névértéken felül) megvásárolni. Ilyen célra rendszerint az 1-200-ig tartó sorszámúakat (esetenként az 1-500 sorszámúakat) különíti el az MNB - írta a Pénzcentrum.

A honlapon még nincsenek fent az új ezresek, de jól látszik, hogy más, régebbi bankjegyek a névértéküknél jóval drágábbak is lehetnek, ha alacsony a sorszámuk. Például

  • 8900 forintot is érhet egy ötezres,
  • 13900-at egy tízezres és
  • 28000 forintot egy húszezres bankjegy.

Az egymáshoz nagyon közel eső vagy egymást követő sorszámú bankjegyek is többet érnek a névértéküknél, ezekre is vannak ajánlatok a Magyar Pénzverő Zrt. oldalán.

A régi és új ezresek között számtalan technológiai különbség van, ám a legfeltűnőbb differencia, hogy az új bankóra rákerült egy szabad szemmel is látható, élénk, pirosas színű holló arra az oldalra, amelyen Mátyás király is szerepel.

A régi ezresekkel az idei év október 31-ig lehet fizetni, de ha mégis marad majd valakinél belőlük, akkor sem kell megijedni. 2021 október 31-ig minden bank- és postafiókban, az MNB lakossági pénztárában pedig 2038 október 31-ig cserélik majd be teljesen ingyen újfajta bankóra.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Mérsékelt elmozdulásokkal kezdődhet a kereskedés az irányadó európai tőzsdéken a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×