eur:
394.19
usd:
370.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Hatalmas beruházásokat indít a Mol

Tiszaújvárosban, Százhalombattán és Füzesgyarmaton épít villamos energiát termelő napelemparkokat a Mol, az innovatív és alternatív technológia terjesztése része a társaság stratégiájának - mondta Fasimon Sándor, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A Mol három üzemében márciusban indul az építkezés összesen 37 hektáron, a napelemparkok várhatóan az év végéig elkészülnek, és a megtermelt zöldáram mintegy 9000 tonna szén-dioxid kibocsátást vált majd ki - ismertette.

A barnamezős beruházás költsége több milliárd forint, a pontos összeget a Mol üzleti titokként kezeli - mondta az MTI kérdésére Fasimon Sándor. A társaság saját forrásból fedezi a költségeket, és a beruházás megtérülő lesz, mert a projektet a kötelező átvételi támogatás (KÁT) feltételei szerint valósítják meg, ennek keretében a Mavir szabályozott áron veszi át a megtermelt energiát húsz évig.

Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára hangsúlyozta, nemzeti és európai célrendszert is szolgál a Mol beruházása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×