eur:
392.3
usd:
366.18
bux:
66800.76
2024. április 26. péntek Ervin
Pert bukott Magyarország az online kaszinók miatt

Pert bukott Magyarország az online kaszinók miatt

Az Európai Bíróság ismét kimondta, hogy a kaszinókra és onlinejátékszervezésre vonatkozó magyar szabályozás nem egyeztethető össze a szolgáltatások szabad áramlásával.

A hagyományos játékkaszinók üzemeltetésére irányuló koncessziók megadására és az online kaszinójátékok szervezésére vonatkozó magyar szabályozás nem egyeztethető össze az uniós joggal - olvasható az Európai Bíróság ítéletében, amelyet a Portfolio ismertet.

A testület szerint a magyar szabályok hátrányosan megkülönböztető módon akadályozzák a más tagállamban letelepedett szerencsejáték-szervezőknek a magyar szerencsejáték-piachoz való hozzáférését.

A pert a Sporting Odds nevű brit cég indította a NAV ellen. A társaság online szerencsejátékok szervezésére vonatkozó engedéllyel rendelkezik az Egyesült Királyságban, ezzel szemben a magyar adóhatóság megállapította, hogy Magyarországon nem rendelkezik engedéllyel, és emiatt 3,5 millió forintos bírsággal sújtotta.

Ítéletében a bíróság ezt követően megállapítja, hogy a magyar szabályozás az online kaszinójáték szervezésére irányuló engedély megszerzésének lehetőségét kizárólag az e tagállam területén lévő játékkaszinót koncesszió alapján üzemeltető gazdasági szereplők számára tartja fenn, ami hátrányosan megkülönböztető jellegű korlátozásnak minősül.

Tavaly hasonló indoklással adott igazat az Európai Bíróság az Unibetnek a NAV-val szemben. Az európai testülettől egyébként a magyar bíróság kért állásfoglalást, így most itthon folytatódnak a perek.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×