eur:
393.55
usd:
368.27
bux:
66315.93
2024. április 24. szerda György

Kritikus frissítést adtak ki a PC-kre

Rendkívüli biztonsági frissítést bocsátott ki a Microsoft Corp. amerikai számítástechnikai óriás hétfőn, hogy kiiktassa az Intel processzorgyártó hibásnak bizonyult minapi javítócsomagját, amely az elmúlt évtizedek két legnagyobb biztonsági rését lett volna hivatott befoltozni.

A piacvezető processzorgyártó cég egy hete arra kérte a felhasználókat, hogy egyelőre ne telepítsék javításait, mert a frissítés futtatása után a számítógépek a normálisnál többször indultak újra és más "kiszámíthatatlan" jelenségeket is produkáltak.

A Microsoft hétfői közleménye szerint ezúttal egy "pályán kívüli" frissítést készítettek, amely kifejezetten az Intel által a Spectre biztonsági résre kiadott javításának 2-es változatát hivatott kiiktatni.

A legújabb frissítést mintegy négy héttel azután kellett kiadni, hogy az Intel megerősítette, chipjei két súlyos - Meltdown-nak és Spectre-nek nevezett - biztonsági rést tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik, hogy hackerek érzékeny információkat tulajdonítsanak el szinte bármilyen korszerű számítástechnikai eszközről.

A Windows operációs rendszerek gyártója szerint az Intel hibás javítócsomagja által kiváltott rendszerhibák egyes esetekben adatvesztést okozhatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×