eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Van is jelentkező a Telenor helyére?

Van is jelentkező a Telenor helyére?

Ha kivonulna a norvég távközlési cég, akár az állam is felvásárolhatja magyarországi érdekeltségeit - mondta a Portfolio elemzője. Nagy Viktor beszélt a háttérről.

Sajtóértesülések szerint több dél-európai országból kivonulna a Telenor, egyes feltételezések szerint akár Magyarországról is. A társaságnak összesen 170 millió előfizetője van, így a középső és déli országok súlya nem jelentős a vállalat egészét tekintve - közölte a Portfolio elemzője.

Nagy Viktor szerint már hónapok óta lehet olvasni a cég kivonulási szándékáról, és rendre ennek cáfolatáról is.

Eddig a bolgár, szerb és a montenegrói piaci kivonulás került szóba.

Ez összesen 6 millió előfizetőt érintene, a térségben ráadásul csökken a Telenor piaci részesedése.

A Portfolio elemzője az állami érdeklődéssel összefüggésben elmondta: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egy lakossági fórumon nemrég említette, hogy a 2018-as parlamenti választások után újra napirendre kerülhet az állami mobilszolgáltató létrehozása. Ez Nagy Viktor szerint

jelentheti egy már piacon lévő szolgáltató, akár a Telenor magyarországi érdekeltségének megvásárlását is.

A Telenor folyamatosan működik és egyelőre sem az sem az magyar cég, sem a norvég cégközpont sem mondott semmilyen információkat az ügyben, a társaság zavartalanul jön ki az újdonságaival. Az elmúlt hónapok működése alapján ráadásul egyfajta fordulat is látszik a magyarországi működésben, a vállalat profitabilitása tovább javult, az ügyfélszámokban is látszik a növekedés. A Telenor tehát azon dolgozik, hogy megerősítse második pozícióját és egyre közelebb kerüljön a piacvezető Telekomhoz.

A Telenor az InfoRádió kérdésére azt válaszolta, hogy a név nélküli találgatásokat nem kommentálja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×