eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Német buszos cég tarolja le a magyar piacot

Német buszos cég tarolja le a magyar piacot

A FlixBus a versenytársaikat bekebelezték vagy kiszorították. Már nem sok kell ahhoz, hogy egyedül maradjanak a piacon.

Az Európa-szerte egyre nagyobb területen szolgáltató FlixBust nevű német cég Magyarországon is jelentős növekedést könyvelhetett el tavaly: budapesti megállóinak átmenő utasforgalma megduplázódott 2016-hoz viszonyítva – írja a Magyar Idők.

A cégnek egyetlen saját autóbusza sincs, szerződött partnereinek üres székeit értékesíti saját online felületén. Ezek a partnerek pedig kizárólag profi autóbuszos szolgáltatók. 

A FlixBus Magyarországon a Volánbusznak is a partnere, de a német piacon is a legnagyobb busztársaságokkal működik együtt. 

A tavaly nyári menetrendben számos új külföldi célállomás vált elérhetővé a cég hálózatában, többek között

Horvátországban, Szlovéniában, Olaszországban, Németországban és Romániában.

 

A német fuvarszervező megkétszerezte teljesítményét, a műfaj hazai úttörője, az Orangeways azonban kivonult a magyar piacról. A Gazdasági Versenyhivatal december végén megtiltotta a cégnek, hogy járatokat indítson, és a honlapot is becsukatta. A versenyhivatal azért döntött a busztársaság letiltása mellett, mert engedély nélkül működött, de a mostani döntést megalapozó eljárástól függetlenül egy versenyfelügyeleti eljárás is zajlik a cég ellen. 

Eltűnik a magyar piacon jelentős forgalmat bonyolított Polskibus. A FlixBus és a Polskibus menedzsmentje már hosszabb ideje folytatott együttműködést: ennek velejárója, hogy azonos desztinációban már nem indítanak egymás ellen járatot. Azért, hogy ne maradjon versenytárs nélkül a FlixBus a magyarországi expresszbuszpiacon – a belföldi távolsági buszok piaca jelenleg még nem liberalizált, a kizárólagos szolgáltatók a Volán-társaságok és alvállalkozóik –, új szereplőként megjelent a cseh RegioJet.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×