eur:
395.1
usd:
370.75
bux:
65116.7
2024. április 19. péntek Emma

Óriási robbanás egy fontos piacon

Újabb robbanást okozott a kuponos piacon a jövedelmek növekedése.

Több pénzt költhetnek a magyarok, emiatt megváltoztak a vásárlási szokásaik: már nem az árengedmény nagysága, hanem a termékek minősége, az élményszerű szolgáltatások motiválják a választást. Az elmúlt két évben megduplázódott az átlagos kosárérték a szolgáltatásokra épülő közösségi vásárlásban Magyarországon – mondta a Magyar Időknek Kap­rinay Zoltán, az internetes kedvezménypiac 90 százalékát lefedő Bónusz Brigád társtulajdonosa. A hazai cég éves forgalma eléri a 3,5 milliárd forintot, és a jövedelmek érezhető gyarapodása miatt ugrásszerűen növeli eladásait elsősorban az utazási piacon, de a magyar termékek esetén is.

Leginkább a kedvezményes utazási lehetőségek értékesítéséből származó 20 százalékos éves forgalombővülés mutatja, hogy az elmúlt időszakban jelentősen gyarapodott a magyar háztartások elkölthető jövedelme. Egyre több pénzt áldozunk más kényelmi szolgáltatásokra is:

idén karácsonykor az internetezők fele élményajándékot keres szeretteinek,

ahol a minőségi együttlét lehetősége a döntő szempont, nem pedig az ár.

– Két éve 5-6 ezer forint körül volt az átlagos kosárértékünk, mára ez eléri a 12 ezer forintot, ami ugrásszerű növekedésre utal a fogyasztásban – hívta fel a Magyar Idők figyelmét a közösségi vásárlásban piacvezető kedvezményközvetítő vállalkozás, a Bónusz Brigád társtulajdonosa.

Kaprinay Zoltán rámutatott: a minőségi élménykínálat iránti kereslet mellett nagyon népszerű a különféle termékeket, iparcikkeket kínáló közösségi piacterük is, ahol a mikro- és kisvállalkozások bővülő kínálata is nagy figyelmet kap. – Nincs is külföldi beszállítónk. Fontosnak tartjuk a kicsik, a kézművesek, az egyedi termékgyártók, a házi termelők piacra juttatását is, olyanokét, akik értéket képviselnek, de nincs elegendő tőkeerejük bekerülni például a nagy áruházláncok kínálatába.

Ingyenes reklámot biztosítunk a magyar cégeknek több ezer internetező körében, mert úgy tapasztaljuk, hogy határozottan nő az igény a minőségi, itthon előállított termékekre és a színvonalas, nem feltétlenül a legolcsóbb, viszont pihentető vagy szórakoztató szolgáltatásokra. Más országok kiskereskedelmi politikájával összehasonlítva

a magyar vásárlók egyébként sem találkozhatnak olyan nagy arányban a hazai termékekkel az áruházi kínálatban,

ezért ezeket egyre többen az interneten keresik – jegyezte meg Kap­rinay Zoltán.

Hozzátette: más területeken is szorosabb összefogásra készülnek a nagyobb magyarországi webáruházakkal, például a hirdetésekben, hogy mérsékelni tudják a multinacionális felületeknek kifizetett, évente milliárdos nagyságrendre rúgó reklámkiadásokat.

Az ügyvezető kifejtette: alaposan átalakultak a piaci igények. Míg a kényszerű spórolás éveiben jellemzően az 50-90 százalékos akció volt a hívószó a vásárlók számára, ma már szó nincs erről. – Mára inkább azt várják el tőlünk, hogy nagyon jó minőségű szolgáltatásokat kínáljunk, amelyek ráadásul nálunk garantáltan a legolcsóbban kaphatók. Mégsem az árengedmény mértéke a döntő szempont.

Kaprinay Zoltán ismertette: a GKI Digitallal közös legújabb reprezentatív kutatásuk szerint

idén az interneten a legkeresettebbek a wellness, szépség-egészség típusú utazási ajánlatok, de népszerűek a különböző beltéri programok is.

Ezek közül a mozi-, színház- vagy étteremlátogatást biztosító ajándék lesz a leggyakoribb ajándék karácsonykor, de sokan keresnek szabadtéri élményeket is. Az extrém programok különösen népszerűek a legfiatalabbak körében, közülük sétarepülésen vagy élményautózáson vennének részt a legtöbben.

A milliárdos forgalmú, hétéves vállalkozást vezető Kaprinay felidézte, a gazdasági válság éveiben gombamód szaporodtak a netes közösségi piacon a 20-50 százalékos, gyakran bizonytalan hátterű akciókat értékesítő, külföldi tulajdonú kuponos cégek, ezek azonban mára eltűntek, az árérzékenység mérséklődése ugyanis piactisztulással is járt.

A kedvezménypiac 90 százalékát birtokló magyar cég az egyetlen, amely valamennyi itthoni szolgáltatási területet lefedi manapság a szépségápolástól a sportolási, tanfolyami lehetőségeken át a turisztikai ajánlatokig, ráadásul az előírtnál szigorúbb fogyasztóvédelmi szabályokat alkalmaznak.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×