eur:
394.18
usd:
369.51
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Keményen korlátozhatják a használt autók behozatalát

Keményen korlátozhatják a használt autók behozatalát

A korszerűtlen használt autók behozatalának megdrágításáról tárgyal a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége a kormánnyal.

Meg kéne drágítani az Euro 5-nél rosszabb környezetvédelmi besorolású, nyolc-tíz évnél idősebb használt autók behozatalát Magyarországra - mondta Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke. A szervezet tárgyal a kormánnyal, és talán a választások után konkrét lépések is jöhetnek. A cél nem az, hogy ellehetetlenítsék azokat az embereket, akik nem engedhetnek meg maguknak egy újabb autót, de muszáj alkalmazkodni a változó környezethez.

A levegő minősége egyre rosszabb a nagyvárosokban, egyre gyakoribbak lesznek az autókitiltások. Az nem megy, hogy engedjük beáramlani a régi környezetszennyező kocsikat, majd pedig kitiltjuk őket például Budapestről - tette hozzá az elnök. Mivel Európában egyre több város tervezi kitiltani a kormos dízeleket területétől, nem engedhetjük, hogy ez a 16-20 millió európai kocsi nyomott áron árassza el a magyar piacot - írja a napi.hu.

Bár az újautó-piac növekedése töretlen, a magyar márkakereskedők ugyanazokra a problémákra panaszkodnak, mint a gazdaság többi szereplője:

a munkaerőhiányra és a bérek emelésére.

Ezt támasztja alá az, hogy az idei forgalommal a 78 százalékuk elégedett, míg a kereskedések eredménye csak 56 százalék szerint kielégítő - áll abban a felmérésben, amelyet a Gémosz végzett tagjai körében.

A növekvő bérversenyt több mint háromnegyedük tartja problémának és a bér- és járulékterhek további csökkentését javasolják.

Magyarországon az idén nyári állapot szerint 688 szalonban, 399 telephelyen értékesítettek új autókat. Az eladások 2015-2017 között közel 38 százalékkal nőttek, míg a szalonok száma csupán 2,5 százalékkal emelkedett.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×