eur:
394.28
usd:
369.91
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Kapnak egy jó és egy rossz hírt az Airbnb-szolgáltatók

Kapnak egy jó és egy rossz hírt az Airbnb-szolgáltatók

Az Országgyűlés döntése nyomán jövőre enyhülhetnek az átalányadózás feltételei, ennek pedig a legnagyobb nyertesei azok a magánszemélyek lehetnek, akik melléktevékenységként saját tulajdonú ingatlanban kínálnak Airbnb-szolgáltatást - véli Bacskó László, a Vállalkozók Fórumának szakértője.

Az internetes portál csütörtöki közleménye felidézi, hogy a benyújtott javaslatcsomag kibővítené a rövid távú lakáskiadásra vonatkozó tételes átalányadózás felső korlátját, így a lakástulajdonosok 3 - legfeljebb 8 szobás - lakás kiadása esetén igényelhetnék azt. Az évente fix összegű, szobánként 38 400 forintos adó jelenleg csak egy lakás - azon belül pedig legfeljebb 8 kiadó szoba - esetén vehető igénybe.

Bacskó László ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a társasházi közgyűlések 2017-től érvényes többletjogosítványai megnehezíthetik a lakáskiadást, mivel szabályzatban tilthatják az egyéb szálláshely-szolgáltatást, valamint a nem lakáscélú - többek az irodai vagy a különféle szolgáltatásokat nyújtó - tevékenységeket. Hozzátette, hogy Józsefváros önkormányzata például olyan rendeletet fogadott el 2017 szeptemberében, amely a szálláshely-szolgáltatást a társasházak szervezeti és működési szabályzatától teszi függővé - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×