eur:
394.84
usd:
371.99
bux:
66373.1
2024. április 16. kedd Csongor
A munkaerőhiány miatt drágul a felelősségbiztosítás

A munkaerőhiány miatt drágul a felelősségbiztosítás

Egy teljesen új tényező, a munkaerőhiány is drágíthatja a gépjárművek jövő évi kötelező felelősségbiztosítási díját – jelezte a 20 biztosító ajánlatát kínáló CLB Független Biztosítási Alkusz Kft.

A kötelező biztosítási díjak meghatározásakor a társaságok a kárgyakoriság és a kár kijavításakor várható költségek alapján számoljnak – magyarázta az InfoRádiónak Németh Péter, a cég értékesítési és kommunikációs igazgatója. A szakértő szerint az néhány évvel ezelőtt nagyon alacsonyak voltak a díjak, viszont drágultak a javítások költségei. Most megnőtt a befizetendő összeg mértéke, ami kedvező a biztosítók számára, azonban a munkaerőhiány miatt a szervízárak is magasabbak.

Az igazgató a jövőben 10-15 százalékos díjemelkedésre számít, ennél nagyobbal nem kell számolni – tette hozzá. Az elmúlt időszakban évi 20 százalékos növekedést is lehetett tapasztalni, így nem valószínű, hogy veszteséges a cégeknél a kötelező felelősségbiztosítási üzletág.

Az új tarifákat azoknak érdemes figyelni, akiknek januárban esedékes a biztosítás megkötése, ilyenek, akik 2010 előtt vásároltak gépjárművet, illetve akik ezt követően januárban – emelte ki a szakértő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×