eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Sokkoló bejelentéssel robbant be az új iPhone

Sokkoló bejelentéssel robbant be az új iPhone

Az készülék neve iPhone X, vagyis iPhone 10. Ára 1000 dollártól indul, de lesz iPhone 8 is, 700 dolláros induló árért. A világ számos pontján hatalmas érdeklődéssel várták az Apple újdonságát.

Az iPhone új készülékét kétórás show keretében mutatták be az Egyesült Államokban.

Sokkoló bejelentéssel robbant be az új iPhone

Az új telefon tulajdonképpen kettő, hiszen lesz majd iPhone 8 is, amely a 7-est követi a sorban, de az igazi durranás az iPhone X.

Az X nem betűként, hanem római számként értendő. Az Apple szerint az új készülék maga az okostelefonok jövője, amely ugyanúgy egy évtizedre fogja meghatározni a telefonok világát, mint az eredeti iPhone.

Az iPhone X 5,8 colos OLED szuper retina kijelzővel van felszerelve, ujjlenyomatolvasó nem, viszont arcfelismerő lesz benne, amely még éjszaka is működik. Vízálló az egész telefon.

A bemutatón kitekintőt is láthatott a közönség a vezeték nélküli töltésről, amely csak jövőre érkezik, továbbá az is kiderült, hogy az iPhone X akkumulátora két órával tovább fogja bírni, mint a 7-esé.

A bemutató idején eleinte emelkedett az Apple részvényeinek árfolyama, de a trend megfordult, és a papírok ára csökkenni kezdett.

Sokkoló bejelentéssel robbant be az új iPhone

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×