eur:
395.31
usd:
372.04
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Tesco-sztrájk: felháborodtak a dolgozók

Újabb egyeztetést tartanak hétfőn a Tescónál felállított sztrájkbizottságok, amelynek egyetlen témája az, hogy mely napon és milyen menetrend szerint bonyolítsák le az első országosra tervezett munkabeszüntetést a multivállalat egységeiben - írja hétfői számában a Magyar Idők.

A cikk szerint gőzerővel zajlik a toborzás és a kapcsolattartók felkészítése: a dolgozók immár egységesen azt követelik, hogy semmilyen kompromisszumot ne fogadjanak el a szakszervezetek. Az áruházi állomány felháborodott azon, hogy a vállalat félrevezetően nyilatkozik és a munkavállalókat képviselő érdekvédőkkel szemben azt állítja, hogy a követeléseik kapcsán körvonalazódik a közös megoldás.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke a lapnak elmondta: az utolsó csepp a pohárban az az érintettek számára is nyilvánvaló közlés volt, miszerint ebben az évben már egyáltalán nem tervez béremelést a multicég, miközben arra sem tesz semmilyen konkrét lépést, hogy csökkentse a létszámhiányt. Márpedig e nélkül összeomolhat az elmúlt évben drasztikusan racionalizált, vagyis több üzletág és operatív terület megszüntetésével átalakított működés a boltokban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×