eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Ez lesz a jövő autóinak kulcsa

Ez lesz a jövő autóinak kulcsa

A japánok megcsinálták a csodaakkumulátort, ami duplájára - az eddigi 170-ről 340 km-re - növeli az elektromos autók hatótávját. 2020-tól kezdhetik gyártani.

Bár a legjobb elektromos autók ma már képesek lehetnek akkora távolságot megtenni egy feltöltéssel, mint egy belső égésű motorral szerelt autó egy tankolással, a legtöbb modell egyelőre még távol van ettől a szinttől. Márpedig az elektromos autózás robbanásszerű terjedését az akkumulátor technológiájának fejlődése adhatja majd meg.

A GS Yuasa most úgy tűnik, sikerrel vette ezt az akadályt. A Nikkei Asian Review beszámolója szerint a japán cég bejelentette, sikerült olyan akkumulátort fejleszteniük, amelyek képesek megduplázni a jelenleg kis hatótávolsággal rendelkező elektromos autók hatótávolságát - írta a hvg.hu. A fejlesztések pedig már túlléptek a laboratóriumi kísérletezgetés szintjén, három év múlva pedig tömeggyártásba is kerülhetnek. A fejlesztésbe a Mitsubishi Motors és a Mitsubishi Corporation is beszállt.

  • A GS Yuasa a világ negyedik legnagyobb lítiumionakkumulátor-beszállítója az autóiparnak.
  • Kérdés, mit lépnek a versenytársak - például Elon Musk és a német fejlesztői bejelentettek nemrég egy új fejlesztést, amely szerint a Tesla Model S simán vinné az 1000+ kilométert egy feltöltéssel.
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×