eur:
394.34
usd:
370.1
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Az élő videókat is manipulálhatja a Facebook

A Facebook nemrég olyan céget vásárolt fel, amelynek technológiájával felvett és élő videókat is lehet manipulálni, azokra illeszteni valamit, vagy eltüntetni onnan részleteket. Elsőre ijesztőnek tűnik, de nem kell arra gondolni, hogy a közösségi oldalra rossz célokra használja.

a Facebook felvásárolta a német Fayteq céget. Ezt azóta meg is erősítette a közösségi oldal, de nem kommentálta. Egy olyan cégről van szó, amelynek technológiájával felvett és élő videók esetében is tud azokra illeszteni plusz objektumokat, vagy elvenni onnan részleteket. Sőt, effekteket is ad a videókhoz, erre szintén képes élőben is - írta a hvg.hu.

A technológia nem az üzenőfalon látható felvételekhez illeszkedik, sokkal inkább a kiterjesztett és virtuális valósághoz. A cég leírása – eltüntetik a határt a valóság és a fiktív világ között – is erre utal.

A technológiát arra is használhatják Zuckerbergék, hogy élőben kiszűrjék az egyre többször terjedő veszélyes, erőszakos videókat, például az olyat, amelyen élőben követ el valaki gyilkosságot.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×