eur:
388.38
usd:
360.33
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Újabb ágazati összeomlástól tartanak

Újabb ágazati összeomlástól tartanak

A postai ágazat minden területén hiány van munkaerőből, a legtöbben külföldre mennek dolgozni, több pénzért. Több száz fős munkaerőhiány van az érdekvédők szerint.

A MÁV után egy másik társaságnál is jutalmat kapnak új dolgozó "beszervezéséért": húszezer forintot kapnak a Magyar Posta dogozói azért, ha kollégákat toboroznak a céghez – erről a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének alelnöke beszélt a Hír TV-ben.

Pfeifer Tamás azt mondta, ágazatuk minden területében érezhető a munkaerőhiány, a legtöbben külföldre mennek dolgozni a magasabb bérek miatt. Attól tartanak, hogy a tavaly karácsonyi összeomláshoz hasonló helyzet következhet be.

A rendszerből több száz ember hiányzik, a legnagyobb hiány a kézbesítői, a járművezetői és a logisztikai területen van Pfeifer Tamás szerint, aki arról is beszélt, hogy a létszámhiánynak bár vannak jelei (például kimerülnek az éves túlórakeretek vagy nem tudnak kiadni szabadságokat), de a túlórákkal a kollégák és a vezetőség is igyekszik "betömni" a hiányokat.

Hozzátette: véleménye szerint a kivezető út egyébként a társaság több bevételhez való juttatása lenne.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×