eur:
393.78
usd:
365.21
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Bedőlt az Air Berlin is az Alitalia után

Bedőlt az Air Berlin is az Alitalia után

Csődöt jelentett az Air Berlin légitársaság kedden, miután fő részvényese az Etihad Airways úgy döntött, nem támogatja tovább anyagilag a német légitársaságot.

Az Air Berlin közlése szerint azonban így is folytatják a munkát - írta az MTI.

Az cég vezetése az illetékes berlin-charlottenburgi cégbíróságnál kezdeményezte, hogy csődeljárás induljon ellene. Ennél az eljárásformánál továbbra is a vállalat irányíthatja az üzletet.

Az Etihad korábban az Alitalia kezét is elengedte: idén áprilisban jelentették be, hogy nem fektet több pénzt az olasz légitársaságba a cég 49 százalékos tulajdonosa. Az Alitalia csődvédelmet kért.

Régóta küzd az Air Berlin is

Az évek óta veszteséges, második legnagyobb német légitársaság korábban létszámleépítéssel és flottájának csökkentésével is próbált úrrá lenni a cég válságán. Tavaly ősszel jelentették be, hogy a 8600-as alkalmazotti létszámot mintegy ezerrel csökkentik. A mintegy 110 repülőgépből álló légiflottát úgy csökkentették 70-re, hogy 40 repülőgépet a legnagyobb német légitársaság, a Lufthansa-csoport leányvállalata, a Eurowings vett bérbe.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×