eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Fontos kérdésben állnak bukásra a magyar cégek

Fontos kérdésben állnak bukásra a magyar cégek

A cégek több mint fele teljesen védtelen a kibertámadások ellen - derül ki egy informatikai biztonságra szakosodott cég felméréséből. Nemes Dániel, a Thycotic magyarországi képviselője szerint minél kisebb egy vállalat, annál felkészületlenebb, de legjobban védett vállalatoknak is van lemaradása.

Fontos kérdésben állnak bukásra a magyar cégek

A felmérésből kiderül, hogy a cégek több mint fele (58 százaléka) egy ötös skálán 1-esre vagy 2-esre értékeli a saját információbiztonsági berendezéseinek teljesítményét, illetve ezek mérését – mondta a Thycotic magyarországi képviselője. Nemes Dániel hozzátette, ez ráadásul inkább közepes és nagyobb cégekre vonatkozik, kisebbeknél valószínűleg még kevésbé lenne jó az eredmény, annak ellenére, hogy ezek a cégek is kifejezetten veszélyeztetettek, hiszen nagyvállalatoknak lehetnek beszállítói.

„A támadók, gyakran választják azt az utat, hogy a kicsiken keresztül jutnak be a nagyvállalatok rendszerébe.”

A cégmérettől, az iparágtól, de leginkább a cégkultúrától függ az, hogy egy vállalat mennyire felkészült a kiberbiztonság területén – mondta el a szakember. Hozzátette, azonban még a legjobban felkészülteknek is komoly tennivalóik vannak.

Fontos kérdésben állnak bukásra a magyar cégek

„A legtöbben használnak alapvető biztonsági eszközöket, például vírusirtót, ami ma már alapnak számít, de nagyon messze van az elégségestől. A legfontosabb az lenne, hogy rendszerben nézzük a biztonság területét,

nem elég egy-egy eszközt megvásárolni, hanem az információ kezelésének a folyamatát kell feltérképezni, és annak megfelelően kell egy arányos védelmi szintet beállítani.”

Az is cégkultúrától függ, hogy egy új rendszer kialakításakor üzemeltetéssel és az ahhoz szükséges személyzet költségével is kalkulál-e egy cég vagy csak az egyszeri beruházással – mondta Nemes Dániel, hozzátéve, hogy ez nem megfelelő hozzáállás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×