eur:
393.55
usd:
367.03
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Stabilan nőtt az ipari termelés júniusban is

Júniusban az ipari termelés 4,0 százalékkal, az első fél évben 5,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A munkanaphatástól megtisztított adatok szerint júniusban a termelés 6,5 százalékkal emelkedett éves összehasonlításban, de az előző hónaphoz mérve - szezonálisan is kiigazítva - 1,2 százalékkal csökkent - erősítette meg pénteken kiadott második becslésével az egy hete kiadott előzetes adatokat Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az ipari export volumene 4,6 százalékkal meghaladta a tavaly júniusit, a feldolgozóipari exportértékesítésen belül a 34 százalékot képviselő járműgyártás kivitele 3,6 százalékkal csökkent, míg a 15 százalékos súlyt képviselő számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásának külpiaci eladásai 7,2 százalékkal nőttek.

Az ipar belföldi értékesítése 2,6, ezen belül a feldolgozóiparé 3,6 százalékkal nagyobb volt az előző év azonos hónapjához képest.

A teljes rendelésállomány 2,4 százalékkal elmaradt a tavaly júniusitól, annak ellenére, hogy új rendelésének volumene 6,0 százalékkal nőtt, az új exportrendelések 7,0, az új belföldi rendelések 0,4 százalékkal emelkedtek.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×