eur:
389.28
usd:
362.97
bux:
67961.43
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Csődbe jutott a legnagyobb online zenetár

Csődbe jutott a legnagyobb online zenetár

Elbocsátotta dolgozóinak negyven százalékát a SoundCloud, és egyelőre nem látszik a megoldás, hogyan menekülhetne meg a több mint 30 millió zeneszámot megosztó internetes szolgáltató.

A SoundCloud leginkább a kezdő, vagy alig ismert független zenészeknek nyújt lehetőséget arra, hogy feltöltsék alkotásaikat és megpróbálják megismertetni azt a világgal. Saját szerzemények, remixek, hosszú DJ-s szettek és nagyon érdekes podcastok százezreit találjuk meg az oldalon, amely azonban most hatalmas problémákkal kénytelen megküzdeni - írja a TechCrunch alapján az Origo.

A cég a múlt héten teljesen váratlanul leépítette munkavállalóinak 40 százalékát, több, mint 170 embert. Az elküldött alkalmazottak semmiféle figyelmeztetést nem kaptak előre, és a munkavállalók még csak nem is sejtették, hogy bajban lehet a cég. A SoundCloud több irodájában is heti többször ingyenes svédasztalos ebéd járt, a munkatársak pedig belépéskor mindenféle céges kütyüt, fejhallgatót, valamint teljesen új Apple laptopot kaptak.

Miután váratlanul eltűnt a munkaerő közel fele, a többiek is érzik, hogy veszélyben lehetnek, így inkább megelőzik a kellemetlen szituációt, és már előre új munkahely után néznek. Fejetlenség uralkodik, és nem volt megnyugtató az a konferenciahívás sem, amelyet a vállalat minden jelenlegi alkalmazottjához intéztek pár napja a berlini központból. Az alapító Alex Ljung elmondta, hogy a leépítéseknek és költségcsökkentéseknek köszönhetően ki tudják húzni pénzzel a negyedik üzleti negyedévig, de az két és fél hónap múlva elkezdődik, tehát nem beszélhetünk éppen hosszú távú biztosítékról.

Ha van is a vezetőségnek konkrét terve a vállalat megmentésére, arról egyelőre inkább csak ködösen beszélnek. Az alapítók hangsúlyozzák, hogy a SoundCloud független marad, de az utóbbi években láthatóan nem sikerült megfelelően menedzselni a céget, és főleg nem sikerült megfelelően monetizálni a feltöltött tartalmakat, melyek ráadásul számos esetben még szerzői jogokat is sérthetnek.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×