eur:
393.83
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Donald Trump "megreformálná" a jegybankot is

Donald Trump amerikai elnök igen nagy valószínűséggel nem hosszabbítja meg Janet Yellent az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed élén, miután négyéves megbízatása a jövő év elején lejár.

Erről a Politico című lap számolt be négy, név nélkül nyilatkozó kormányzati illetékesre hivatkozva.

A források szerint Donald Trump a Fed élére Gary Cohnt állítaná, aki jelenleg a nemzeti gazdasági tanács elnöke. Ennek a fórumnak az a feladata, hogy segítse előkészíteni az amerikai elnök gazdasági döntéseit.

A Politico értesülése szerint Donald Trump már csak arra vár, hogy Gary Cohn rábólintson a felkérésre.

Gary Cohn a múlt év vége óta vezeti a nemzeti gazdasági tanácsot, előtte a Goldman Sachs bankcsoport elnöke volt.

Janet Yellen, aki 2014 februárjában vette át a Fed-et Ben Bernanke-tól, az első nő a százéves pénzintézet élén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×