eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Vigyázat, rengeteget bukhatunk pár apróságon

Vigyázat, rengeteget bukhatunk pár apróságon

Egyre nagyobb az érdeklődés a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt, az ingatlanvásárlók többsége már tervez vele, de a legapróbb részletekre is oda kell figyelni – hívta fel a figyelmet egy ingatlanpiaci szakember.

Gyakorlatilag nincs olyan ügyfél az ingatlanpiacon, aki ne hallott volna a csok által kínált lehetőségekről. Vincze Krisztián kiemelte, sok változás volt és lesz is a kedvezménnyel, és gyakran nüansznyi dolgok döntenek az elbírálásban. Példaként említette, hogy a közelmúltban jogszabályértelmezést kaptak a Nemzetgazdasági Minisztériumtól, aminek értelmében az önálló tetőszerkezettel rendelkező és utcáról megközelíthető lakóházak családi háznak számítanak, vagyis az ikerház így már nem értelmezhető lakásként.

„Sok a finomság és ezzel együtt a buktató is, ezért érdemes igazán jó szakemberhez fordulni, aki naprakész a változásokat illetően. Milliók múlhatnak ezen” – mondta Vincze Krisztián.

A szakértő szerint az évszakok nem befolyásolják jelentősen az érdeklődés mértékét, de az idei év más, mint a tavalyi volt.

„Növekszik az ingatlantranzakciók száma

és azon belül a hiteles vásárlók aránya is. Egyre gyakoribb az új építésű ingatlanok tervezőasztalról való megvásárlása, összefoglalva erősödik a piac” – tette hozzá a GDN Ingatlanhálózat Hitelközpontjának vezetője.

Vincze Krisztián érdekességként megemlítette, hogy a tízmilliós állami támogatással járó, három gyerek születését vállaló ingatlanvásárlók körében ritka, hogy gyerek nélkül fektetnek lakóházba.

A leggyakoribb, hogy két meglévő gyerek mellé vállalnak egy harmadikat.

Tapasztalata szerint érdemi változás nincs az igénylési folyamat időtartamában.

„3-5 hét alatt lebonyolítható az igénylés. Idővel rutinszerűvé váltak a folyamatok, egyszerűsödött az igazolások kiadása, és folyamatosan érkeznek a különböző könnyítések az ügyfelek számára” - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×