INFORÁDIÓ
2021. július 27. kedd
Liliána, Olga

csok

lakás

lakásvásárlás

ingatlan

Vigyázat, rengeteget bukhatunk pár apróságon

Vigyázat, rengeteget bukhatunk pár apróságon

InfoRádió

Egyre nagyobb az érdeklődés a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt, az ingatlanvásárlók többsége már tervez vele, de a legapróbb részletekre is oda kell figyelni – hívta fel a figyelmet egy ingatlanpiaci szakember.

Gyakorlatilag nincs olyan ügyfél az ingatlanpiacon, aki ne hallott volna a csok által kínált lehetőségekről. Vincze Krisztián kiemelte, sok változás volt és lesz is a kedvezménnyel, és gyakran nüansznyi dolgok döntenek az elbírálásban. Példaként említette, hogy a közelmúltban jogszabályértelmezést kaptak a Nemzetgazdasági Minisztériumtól, aminek értelmében az önálló tetőszerkezettel rendelkező és utcáról megközelíthető lakóházak családi háznak számítanak, vagyis az ikerház így már nem értelmezhető lakásként.

„Sok a finomság és ezzel együtt a buktató is, ezért érdemes igazán jó szakemberhez fordulni, aki naprakész a változásokat illetően. Milliók múlhatnak ezen” – mondta Vincze Krisztián.

A szakértő szerint az évszakok nem befolyásolják jelentősen az érdeklődés mértékét, de az idei év más, mint a tavalyi volt.

„Növekszik az ingatlantranzakciók száma

és azon belül a hiteles vásárlók aránya is. Egyre gyakoribb az új építésű ingatlanok tervezőasztalról való megvásárlása, összefoglalva erősödik a piac” – tette hozzá a GDN Ingatlanhálózat Hitelközpontjának vezetője.

Vincze Krisztián érdekességként megemlítette, hogy a tízmilliós állami támogatással járó, három gyerek születését vállaló ingatlanvásárlók körében ritka, hogy gyerek nélkül fektetnek lakóházba.

A leggyakoribb, hogy két meglévő gyerek mellé vállalnak egy harmadikat.

Tapasztalata szerint érdemi változás nincs az igénylési folyamat időtartamában.

„3-5 hét alatt lebonyolítható az igénylés. Idővel rutinszerűvé váltak a folyamatok, egyszerűsödött az igazolások kiadása, és folyamatosan érkeznek a különböző könnyítések az ügyfelek számára” - tette hozzá.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018