eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az offshore pénzek töredékét hozták haza

Úgy tűnik, az adóoptimalizálással ügyeskedők jó részének eszében sincs hazahozni az offshore cégekbe menekített vagyonát - írta a Magyar Nemzet.

A lap szerint erre a következtetésre lehet jutni Tállai Andrásnak, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkárának Demeter Márta független parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.

Az adóhivatal vezetőjének leveléből kiderül, hogy a 2017. január-április között hazahozott offshore vagyon még a kilencmilliárd forintot sem érte el, s ennek kapcsán mindössze 879 millió forintnyi adófizetési kötelezettség keletkezett. A külföldre menekített vagyon kedvezményes hazautalásának céljából megalkotott adóamnesztia-szabályok idén januárban léptek életbe, és segítségükkel az év közepéig lehetett hazahozni az offshore paradicsomokban eldugott összegeket.

A becslések szerint egyébként legkevesebb 2500-3000 milliárd forint lehet az offshore vagyonok összege.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×