eur:
393.74
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Milliónyi mobiltelefon SIM-kártyáját le kell kapcsolni

A szolgáltatóktól kapott jelentések hatósági összesítése alapján az előrefizetős SIM-kártyák 68 százalékánál történt meg az adategyeztetés a múlt pénteki határidőig - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kedden.

Az adategyeztetési kötelezettség mintegy 4 millió SIM-kártyát érintett, ebből több mint 2,7 milliót azonosítottak a tulajdonosok vagy a használók péntek éjfélig - írták. Az elektronikus hírközlésről szóló törvény értelmében a nem egyeztetett kártyákat a szolgáltatók kötelesek lekapcsolni, az NMHH ennek végrehajtását a határidő lejárta után is ellenőrzi.

A hatóság ismét hangsúlyozta: nincs jogi akadálya annak, hogy a szolgáltatók új szerződéssel

a kikapcsolás után is visszaadják a hívószámot és az egyenleget, ha az adategyeztetést utólag elvégezték.

Erre a Telekom, a Telenor és a Vodafone is nyitott - írták.

A Telenor hétfőn az MTI kérdésére közölte: körülbelül 30 ügyfelük jelezte, hogy az adategyeztetés ellenére lekapcsolták a kártyáikat. A cég az esetek kivizsgálását és az ügyfelek kompenzálását, valamint a kártyák visszaállítását ígérte.

A Magyar Telekom hétfői tájékoztatása szerint csak egyedi eseteket kellett megoldaniuk, az érkező ügyfelek többnyire elmulasztották az adategyeztetést és ezért új szerződést akartak kötni.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×