INFORÁDIÓ
2022. május 18. szerda
Alexandra, Erik

székhelyszolgáltató

rendelet

módosítás

határidő

Mindössze két nap után visszakozott a kormány

Mindössze két nap után visszakozott a kormány

InfoRádió

Július elsején lépett hatályba a székhelyszolgáltatásról szóló igazságügyi miniszteri rendelet, de a módosítása máris felkerült a kormány honlapjára.

Nem idén augusztus 31-ig, hanem jövő év július 1-jéig kell módosítani a székhelyszolgáltatási szerződéseket - a változásról szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

A hatályos szöveg szerint a cég székhelyéül csak olyan ingatlan szolgálhat, amely a megbízott székhelyszolgáltató kizárólagos tulajdonában áll, vagy amelyre a megbízott használati jogát az ingatlan-nyilvántartásba bejegyezték. A Napi.hu által ismertetett módosítás kitér arra, hogy ha a székhelyszolgáltató ennek a feltételnek nem felel meg, székhelyszolgáltatást csak abban az esetben nyújthat, ha

az ingatlan tulajdonosa a székhelyszolgáltatáshoz előzetes írásbeli hozzájárulását adta,

és néhány további feltétel is teljesül.

Ezek a következők: a felek a számviteli törvény szerinti kapcsolt vállalkozások, vagy egyéb részesedési viszonyban lévő vállalkozások; a megbízott a cég cégjegyzékadatai között mint kézbesítési megbízott van bejegyezve, vagy a felek között a székhelyszolgáltatáson túlmenően egyéb tartós jogviszony is fennáll.

Az eredeti rendelet előírta, hogy a hatályba lépesekor - tehát július elsején - már fennálló székhelyszolgáltatásra vonatkozó jogviszonyt a felek kötelesek legkésőbb 2017. augusztus 31-ig az előírt feltételeknek megfelelően módosítani, és ha írásbeli szerződés korábban nem jött létre, a szerződést addig írásba kell foglalniuk. A tervezet

ezt a határidőt 2018. július elsejére módosítja.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018