eur:
389.73
usd:
362.74
bux:
68067.14
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Új álláskeresési megoldás az önéletrajz helyett

Új álláskeresési megoldás az önéletrajz helyett

Előtérbe helyezi a készségeket és eltünteti az önéletrajz megírásából fakadó különbségeket az allas.hu portál, melyen a profilszerű megjelenés könnyebb összehasonlíthatóságot is biztosít - mondta az InfoRádiónak Rácz István, az álláskereső weboldal vezérigazgatója.

"Az önéletrajz sokáig megbízható pont volt a munkavállalók és a munkáltatók számára, hiszen strukturáltan tartalmazta azokat az információkat, amelyek leírtak egy álláskeresőt, de a digitalizáció felgyorsulásával a munkaadói igényeknek az önéletrajz már nem tudott rugalmasan megfelelni" - mondta Rácz István, az újfajta munkakeresési lehetőséget kínáló allas.hu vezérigazgatója. 

Szerinte ma már jobb, ha az embernek digitális profilja van, olyan, mint például a LinkedIn oldalán. Ezekben a profilokban sokkal jobban ki lehet domborítani a tapasztalatot és a megszerzett tudást, sokkal inkább az adatokra szorítkozik, mint a körítésre, és könnyedén összehasonlíthatóvá válnak a jelöltek. 

"A munkavállalónak azért kedvezőbb ez a megoldás, mert aki gyengébben tud összerakni egy önéletrajzot, hátrányba kerül, itt viszont

csak a megszerzett tudás, tapasztalat és képzettség számít"

- mondta Rácz István.

A portálon az elmúlt 30 napban megjelent csaknem 12 ezer hirdetés az angol nyelvtudást, a Microsoft-szoftverek ismeretét és a jó kommunikációs készséget tartalmazza leggyakrabban, de ugyanennyire fontos a munkaadóknak a precizitás, a terhelhetőség és a megbízhatóság.

Az álláskeresőknél a leggyakrabban előforduló tapasztalatok között a vezetői gyakorlat, a kommunikáció és az informatika szerepel, de az eladói, pénztárosi és a raktárosi tapasztalatok is gyakran előfordulnak. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×