eur:
392.75
usd:
366.12
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Váratlan eset a magyar gazdaságban

Váratlanul megszűnt egy magyar webáruház - sokan bajba kerültek.

Egy ideig rendben működő, nem pusztán pénz kicsalása céljából létrehozott webshop dobta be a kulcsot áprilisban, ami szokatlan esetnek számít.

A bútorokért és lakberendezési cikkekért előre fizető károsultaknak, nem egy esetben több százezer forintja ragadt bent a cégnél, ám a hatóságok nem segítettek rajtuk. Az eset ismét felhívja a figyelmet a fokozott óvatosságra - írja a napi.hu.

Április elején még számos megrendelést fogadott a bútor, világítási eszköz és egyéb háztartási cikkek kereskedelmével foglalkozó Mabyt.hu Kft., amely a hónap derekára már több vásárlójának elmulasztotta leszállítani az előrefizetéssel megvett árut. Az ügyfélszolgálat telefonját ekkor már senki nem vette fel, a honlapon pedig ez a szöveg jelent meg: "A webáruházunk megszüntette működését".

A kellemetlen helyzetbe került cég végül április 29-én, egy szomorú hangú e-mailben tájékoztatta azokat a vásárlóit, akiknek még a megrendelésük folyamatban volt.

A Napi.hu birtokába került levél szerint a Mabyt működése a cseh anyavállalat felszámolása miatt lehetetlenné vált. A társaság fizetésképtelen lett, a magyar cég felszámolásának elindítását pedig május első hetére ígérték (ez egyelőre nem valósult meg). A levél szerint a megrendelt bútort/bútorokat a cégnek már nem áll módjában kiszállítani, így a megrendeléseket sztornózták. Az e-mailben elismerik, hogy a tájékoztatást késve küldték ki: "próbáltuk helyrehozni a dolgokat, mostanra viszont már bizonyossá vált, hogy képtelenség az anyacég nélkül bármit is tenni" - áll a levélben.

Biztató hír, hogy az egyik utalással fizető vásárló felhívta a Napi.hu figyelmét, hogy május 5-én, a Mabyt visszautalta a vételár teljes összegét, mintegy 46 ezer forintot. Más hasonló esetek egyelőre nem ismertek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×