eur:
394.05
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Rettegnek a tokaji borászok: veszélyben a szőlők

Rettegnek a tokaji borászok: veszélyben a szőlők

Rettentően féltették ma hajnalban a fagytól a tőkéket a borászok és a szőlőtermelők. A legtöbb borvidéken végül nem következett be a tragédia.

Asztalos Zoltán sárospataki bortermelő ezt tette közzé a legnagyobb közösségi oldalon:

"Egy nehéz éjszaka után...

Drámainak ígérkezett a tél támadása után a péntek hajnal a szőlőben. Ha felhőtlen az égbolt és nincs szél, a nagy kisugárzás miatt fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet.

Rettegnek a tokaji borászok: veszélyben a szőlők

Izgatottan figyeltem a hőmérőt, amely este nyolckor már csak plusz két fokot, hajnali négykor egy fokot mutatott. Az égbolt kissé felhős volt, gyenge szél lengedezett, így titkon reménykedtem...

Reggel ragyogó napsütésre ébredtem, a hőmérőn pedig plusz egy fokot olvastam.

Istennek legyen hála!"

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×