eur:
394.3
usd:
369.52
bux:
65275.15
2024. április 19. péntek Emma

Ne csodálkozzon, ha nem fogadják el a pénzét!

Nem mindenhol lehet fizetni az új 2000 és 5000 forintosokkal.

Ne a jegybankot szidja, ha az automata nem fogadja el az új két és ötezres bankókat. A parkoló, menetjegy és étel-ital automatákat ugyanis az üzemeltetőknek kell “feltuningolniuk” az új bankjegyek fogadására. Sok helyen ez még késik.

A március 1-jén forgalomba hozott, megújított barna 2000 és sárga 5000 forintos bankjegyek közül az ötezres bankjegyeknek már a felét, a kétezres bankjegyeknek pedig csaknem 40 százalékát újakra cserélte a Magyar Nemzeti Bank (MNB), mégis sok helyen még csak a régi bankókkal üzemelnek az automaták - írta a napi.hu.

A jogos reklamációkra volt olyan válasz is, hogy az automatákat üzemeltetők a jegybankra várnak, onnan kellene érkeznie a szoftver frissítéseknek vagy valamilyen kütyünek. Mindez azonban tévedés - erősítette meg az MNB sajtóosztálya, rámutatva arra, hogy a frissítés egyértelműen az üzemeltetők és az automaták gyártóinak feladata. Hozzátették: az MNB már a bankjegyek forgalomba hozatalát jóval megelőzően - az új bankjegyek kibocsátásáról szóló rendelet 2016. november 14-i kihirdetését követően - többször felhívta e berendezések üzemeltetőinek figyelmét tennivalóikra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×