eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

A balatoni járatokon aratott a Lufthansa

Hévízre 20 százalékkal szállítottak több utast, mint egy évvel korábban.

A balatoni járatok forgalma nőtt a legjobban tavaly a Lufthansa-csoport Magyarországra tartó járatain, Hévízre 20 százalékkal szállítottak több utast, mint egy évvel korábban. A német csoport repülőgépei 2016-ban összesen 1,6 millió utast szállítottak, 1,6 százalékkal többet, mint az előző évben - mondta Antal Gábor, a Lufthansa magyarországi vezetője szerdán Budapesten.

Az egy éve megnyitott debreceni járat is teljesítette az elvárásokat, de jelenleg sem a járatszám növekedését, sem típuscserét nem terveznek.

Magyarországról a legnagyobb mértékben Afrikába nőtt a forgalom a Lufthansa járatain, 18 százalékkal több magyar utas ment Afrikába, Dél-Amerikába 14, Észak-Amerikába 11 százalékkal nőtt a forgalom Magyarországról, míg a Közel-Keletre 22 százalékkal kevesebb utas utazott a csoport gépeivel.

Magyarországról a legnépszerűbb célállomások Johannesburg, New York, Mexikóváros, Tokió és Genf volt.

A Lufthansa Németországból 12 százalékkal, Franciaországból 19 százalékkal, Nagy-Britanniából 18 százalékkal, Spanyolországból 21 százalékkal, Portugáliából pedig 71 százalékkal szállított több utast Magyarországra, mint egy évvel korábban.

Peter Pullem, a társaság régióért felelős vezetője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a magyar piac 1,6 százalékos növekedési üteme egy szinten van a régió más országaival és 2017-re is hasonló növekedést várnak ezekből az országokból.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×