eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Ismét tízmilliárdokat osztott szét a kormány

Ismét tízmilliárdokat osztott szét a kormány

A legújabb Magyar Közlönyben több határozatban több tíz milliárdot osztott szét a kormány. Jutott belőle színházak és városházák felújításra, a határon túli egyházak támogatására, de rendelőintézetre és kéményseprésre is.

A Napi.hu cikke szerint a következő célokra juttat a kormány forrást:

  • A kéményseprés költségét az önkormányzatok viselik, a kormány most 1 milliárd 47 millió forintot juttat erre a célra a katasztrófavédelem költségvetéséből.
  • A határon túli támogatások között nagyobb tétel az Erdélyi Református Egyházkerület beruházásainak és eszközbeszerzésének a támogatása, négy tételben összesen 7,9 milliárd forinttal. A Szatmárnémeti Római Katolikus Püspökség 900 milliót, az Újvidéki Egyetem szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kara pedig 440 millió forinthoz jut, míg a Szabadkai Püspökség részesedése 760 millió forint. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2,5 milliárd forinttal támogathatja a diaszpóra ingatlan beruházásait és eszköz beszerzéseit. A Kárpátaljai Református Egyházkerület szintén ingatlan beruházásra és eszközbeszerzésre, több tételben mintegy 1 milliárd forinthoz jut. 
  • A fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet 3,778 milliárd forintból építhet új szakrendelőt a Maglódi úton.
  • A kecskeméti városháza felújításához a kormány idén 1,9 milliárd, jövőre pedig 3,3 milliárd forintot juttat.
  • Felújítják a veszprémi Petőfi Színházat, jövőre 4 milliárd, míg 2019-ben 4,55 milliárd forintból. A debreceni Csokonai Színház felújítására 252 millió forintot irányzott elő a kormány.
  • Nyíregyháza a Sóstó fejlesztési programhoz egy 4 csillagos szálloda felépítésére kap 2,892 milliárd forintot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×