eur:
393.73
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

El sem hinné, mi minden lesz a Balatonnál

A Balatonnál 367 milliárd forint értékben valósulnak meg turisztikai fejlesztések egy kormánydöntés szerint - írja a Magyar Idők hétfői számában.

Idén nyárra 56 strand megújul a Balaton körül.

A hosszú távú tervek között szerepel az is, hogy

csak elektromos motorral felszerelt hajók közlekedhessenek a tavon -

nyilatkozta a lapnak Fekete Tamás, a Balatoni Regionális TDM (turisztikai desztináció menedzsment) Szövetség alelnöke.

Elmondta, hogy a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft.-vel közösen önkormányzatok és turisztikai szakértők bevonásával megkezdődött a kiemelt üdülőkörzetben elérhető családbarát szolgáltatások feltérképezése, a tervek szerint a folyamatosan bővülő turistakalauz még az üdülési szezon előtt elkészül.

A turizmus a GDP közel 10 százalékát hozza, és mintegy 350 ezer embernek ad munkát, minden egyes beruházás számos új munkahelyet teremt. A térségfejlesztésben egyre hangsúlyosabb szerepet kap a desztinációalapú szemlélet, ami azt jelenti, hogy egyes kiemelt úti célokon élménypontokat alakítanak ki - fűzte hozzá a szakember.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×