eur:
393.15
usd:
366.94
bux:
66511.18
2024. április 25. csütörtök Márk
Nem leszek balek, nem hagyom, hogy átverjenek - előadás középiskolásoknak

"Nem leszek balek, nem hagyom, hogy átverjenek" - előadás középiskolásoknak

Az adózás működéséről, hasznáról, a bruttó és nettó bérről, a legális munkavállalásról, valamint vállalkozási ismeretekről tartanak tematikus órákat középiskolákban az Adótanácsadók Egyesületének munkatársai - mondta az InfoRádióban a szervezet elnök-helyettese. Siklós Márta szerint egy fiatalnak szüksége van arra, hogy legyenek ismeretei az adózásról.

Az Adótanácsadók Egyesülete a társadalmi felelősségvállalási programjának célja, hogy a középiskolából ne kerüljenek ki úgy a tanulók, hogy nem hallottak az adózásról – mondta el a szervezet elnök-helyettese.

„Az adózás mindenkinek az életét végigkíséri.

Bárki bármilyen munkakörben, bármilyen formában dolgozik, megkerülhetetlen dolog.”

Siklós Márta kifejtette, az iskolák pozitívan fogadták az egyesület által összeállított programot.

„Négyszáz iskolát értesítettünk, negyvenöt érdeklődött, harmincegyben már jártak is az önkénteseink. November óta több mint kilencven előadást tartottunk körülbelül kétezer fiatalnak.”

Az Adótanácsadók Egyesületének elnök-helyettese elmondta, hogy bár a programot középiskoláknak hirdették meg,

már felsőoktatási intézmények is érdeklődtek.

„Az öt tematikus előadás első része az adózás alapjait foglalja össze, a munkavállalással és a kezdő vállalkozói ismeretekkel foglalkozik. A második az adózás értelmét, hasznát és történelmét tekinti át, ennek célja, hogy tudatos adózóvá váljanak a fiatalok.”

A harmadik előadás a foglalkoztatással, a munkabérrel és annak közterheivel foglalkozik.

„Megmutatjuk, mi a nettó és a bruttó bér, ki, mit, mennyit von le a megállapodott bérből, mennyit vihet haza a munkavállaló. A negyedik előadás a legális a munkavállalás formáival foglalkozik, az ötödik pedig vállalkozói ismereteket ad.”

A tudnivalók az adott korosztály igényeihez, szókincséhez, stílusához alkalmazkodva hangzanak el. A munkabérről szóló előadás címe például: Nem leszek balek, nem hagyom, hogy átverjenek – jegyezte meg Siklós Márta.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×