eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Tulajdonos-változások az Opimusnál és a Konzumnál

Újabb tulajdonos-változásokat jelentett be az Opimus Group Nyrt. és a Konzum Befektetetési és Vagyonkezelő Nyrt. hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A két tőzsdei cég - amelyekben nemrég szerzett tulajdont Mészáros Lőrinc - március elején közölte, hogy stratégiai együttműködésre lép.

Az Opimus Group hétfőn arról tájékoztatott, hogy a társaságban 14 százalékos részvénycsomagot szerzett a Konzum PE Magántőkealap, amelyben a Konzum Nyrt.-nek 46,8 százalékos befolyása van. Ezzel egyidőben a szintén a Konzum Nyrt.-hez köthető Konzum Management Kft. megvált 14 százalékos Opimus-részvénycsomagjától - amelyet március 3-án szerzett - így megszűnt a részesedése a társaságban.

Így az Opimus Groupban az 5 százaléknál nagyobb tulajdonosok:

  • Mészáros Lőrinc 16,90 százalékkal,
  • a STATUS Capital Befektetési Zrt. 8,38 százalékkal,
  • a Konzum PE Magántőkealap 14 százalékkal.

Az Opimus közölte továbbá, hogy a Konzum PE Magántőkealap további 10,53 százalékos, a vele összehangoltan eljáró Konzum Management Kft. 15,86 százalékos és Mészáros Lőrinc 7,47 százalékos részvénycsomagot kíván szerezni a társaságban kötelező nyilvános vételi ajánlattal. Az ügylethez a Gazdasági Versenyhivatal engedélyét is kérni fogják.

Az Opimus és a Konzum részvényeivel nem kereskedtek hétfőn a tőzsdén, mindkét cég kereskedését felfüggesztették a várható bejelentésre tekintettel.

Az Opimus - amelynek egyik leánycége, az Opimus Press birtokolja a Mediaworks kiadóvállalatot - valamint a Konzum március 3-án jelentette be, hogy hosszútávú stratégiai partneri együttműködést terveznek, amelyben Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért, a Konzum Nyrt. elnök-vezérigazgatója és egyik tulajdonosa szorosabbra fűzi üzleti kapcsolatát a turizmus, a pénzügyi- és tőkepiaci befektetések, a média, továbbá az ingatlanfejlesztés területén.

Jászai Gellért a múlt héten a Világgazdaságnak úgy nyilatkozott, az Opimus Group és a Konzum itthon és a nemzetközi piacon is további terjeszkedést terveznek.

A Konzum Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában kereskednek, árfolyama pénteken 132 forint volt, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 204, a legalacsonyabb 18 forint volt.

Az Opimus Group Nyrt. részvényeivel is a BÉT standard kategóriájában kereskednek, legutóbbi záróára 74 forint volt, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 74, a legalacsonyabb 9 forint volt.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×