eur:
393.09
usd:
367.24
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Az olcsó kazáncsere lehet a legdrágább

Egyértelműen ellenzi a gázipari szakma a vegyes fűtési rendszerek kiépítését a társasházakban, mert instabil, veszélyes állapot alakulhat ki, ha egyazon gyűjtőkéményre régi és új típusú kazánokat is csatlakoztatnak – hívta fel a figyelmet Versits Tamás, a Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesületének elnöke a Magy Időknek.

A kazánrendelet bevezetése után az egyszerűnek és olcsónak tűnő megoldások is megjelentek a piacon, azonban ezeknek semmiképpen sem tanácsos bedőlni. Az ajánlatok között van, amely azt ígéri, hogy a társasházi lakások fűtésének korszerűsítéséhez

nem kell felújítani a kéményt, elég pusztán az új készüléket felszerelni.

– Az ilyen megoldásokat érdemes fenntartásokkal kezelni – mondta a Magyar Időknek Versits Tamás épületgépész mérnök, a Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesületének elnöke. Hozzáfűzte, a fenti esetben az összes lakónak le kellene cserélnie a készülékét a biztonság érdekében, mivel ugyanarra a gyűjtőkéményre nem szerelhető nyílt és zárt égésterű készülék egyszerre.

Versits Tamás kiemelte: a szakmai szervezetek egyetértenek abban, hogy a vegyes rendszerek nem kezelhetők megfelelően, mert ebben az esetben nincs lehetőség arra, hogy a fűtési rendszer előzetes modellezését elvégezzék.

Ha például egy társasházban csak az egyik kazánt cserélik le, az felborítja a kéményáramkör stabilitását.

Az instabil állapot tönkreteheti az új készülék alatti vagy feletti emeleten üzemelő berendezést, de a füst visszatorlódása és más műszaki problémák miatt veszélyhelyzet is kialakulhat.

Ezért a szakmai szövetség szerint minden esetben az a legfontosabb, hogy műszakilag korrekt megoldás szülessen, ezzel lehet ugyanis megóvni az életet úgy, hogy közben a végfelhasználónak nem keletkezik extra költsége.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×