eur:
395.62
usd:
366.69
bux:
65620.71
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Komoly meglepetés a balatoni TOP-listán

Komoly meglepetés a balatoni TOP-listán

Egy nem igazán balatoni város, Hévíz verte a tóparti településeket a turisztikai váltófutásban - összesítette a tavalyi adatokat a balatontipp.hu.

A portál a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó 2016-os adatai alapján felállította a tavalyi balatoni TOP-listát.

Megállapítja, hogy a balatoni idegenforgalmi régió tavaly kicsivel az országos átlag alatt teljesített, de így is jelentősen nőtt a balatoni vendégforgalom a kereskedelmi szálláshelyeken és a második legnagyobb vendégforgalmat bonyolította.

A kereskedelmi szálláshelyeken országosan eltöltött 27,7 millió vendégéjszakából 19,5 százalékos volt a részesedése. A külföldi forgalomból ennél kevesebb, 12,9 százalék, a belföldiből viszont több, az összes hazai vendégéjszaka 26,1 százaléka jutott a balatoni régióba.

A teljes vendégforgalmat nézve az első helyen továbbra is Budapest és a fővárost körülvevő közös régió áll 38,2 százalékos részaránnyal.

A balatoni TOP31-es listát egy nem igazán balatoni város, Hévíz vezeti.

A következő öt helyen a korábbi főszereplőket, Siófokot, Balatonfüredet,Zalakarost, Zamárdit és Balatonszemest találni.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×