eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Gigászi magyar vagyonok vándorolnak Európán kívülre

Gigászi magyar vagyonok vándorolnak Európán kívülre

A 2800 milliárd forintra becsült, külföldön tartott magyar vagyon egy része Európán kívül kereshet magának új helyet azok után, hogy ez év júliusától a NAV minden felvilágosítást megkap ezekről.

A Figyelő információi szerint az adóhivatalnál első menetben az egymillió dollár feletti számlákra összpontosítanak majd.

Ma már a szürke és fekete pénzeket érdemes legalizálni, mert számos olyan konstrukció van, amellyel törvényesen teljesen tisztára lehet mosni. Ilyenek a különböző megtakarítási számlák is, Magyarországon a Stabilitási Megtakarítási Számla, amelyre eddig 143 milliárd forint jött be.

Ez nem túl sok a kinn lévő vagyon becsült nagyságához képest.

Sokan azonban tevékenységgel legalizálják a pénzüket. Hallottunk olyan külföldi vállalkozóról, aki kifejezetten ilyen célból vett szállodáját papíron folyamatosan túltölti, holott ténylegesen szinte senki sem jön oda.

Kifizeti az alacsony társasági adót, és máris tiszta, legális jövedelme van Magyarországról.

A kilenc százalékos társasági adó olyan mérték, amelyet érdemes kifizetni és legálissá tenni a jövedelmet.

Címlapról ajánljuk

"Borzasztó szerencséje volt" - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Soha nem volt még ennyire emberi egy számítógép: félelmetes dolgokra vált képessé a ChatGPT

Soha nem volt még ennyire emberi egy számítógép: félelmetes dolgokra vált képessé a ChatGPT

Az OpenAI hétfőn mutatta be az új, egészen elképesztő képességekkel bíró GPT-4o AI-modelljét: valós időben beszél, fordít, lát minket, okosabb, gyorsabb, frissebb a tudása. Az új képességeknek hála gyakorlatilag emberi módon kommunikálhatunk a modellel, ami amellett, hogy lenyűgöző, egy picit azért már megint ijesztő is. A GenAI banki környezetben való hasznosításáról is szó lesz június 11-ei Financial IT konferenciánkon. Regisztráció és részletek itt! 

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×