eur:
390.29
usd:
364.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Több ezer embert küldhetnek el a NAV-tól

Idén újabb, akár kétezer fős leépítés is várható a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet információi szerint ez leginkább azzal indokolható, hogy 2017-ben a költségvetési törvény alapján mintegy 50 millió forinttal kevesebb jut bérekre, miközben a tavaly bevezetett életpályamodell csak 2016 második felében, tehát fél évre hétmilliárdos többletkiadást jelentett.

További ötmilliárd forinttal kevesebb pénz jut az úgynevezett mozgó bérre, amit akkor kaphatnak a NAV-osok, ha sikerül beszedniük a költségvetésben előírtakat.

2015 második felében, Vida Ildikó NAV-elnök nyár végi lemondását követően komoly elvándorlási hullám indult az adóhatóságnál. Ez a folyamat 2016-ban komoly méreteket öltött, a létszám az év eleji 22 442 főről év végére az Magyar Nemzet információ szerint 19 500 főre apadt, vagyis csaknem háromezren távoztak. Tavaly február elején volt egy 1100 fős leépítés, míg a többiek maguk döntöttek úgy, hogy felmondanak.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×