INFORÁDIÓ
2022. június 25. szombat
Vilmos

önvezető autó

zalaegerszeg

próbapálya

tesztelés

Nálunk köröznek majd az önvezető járművek

InfoRádió

Megindult a zalaegerszegi tesztpálya tervezése, a régióban egyedülálló létesítmény építésének előkészítésére hatmilliárd forint érkezett.

Elkezdődött az önvezető járművek, buszok és teherautók tesztelésére is alkalmas zalaegerszegi próbapálya tervezése - írta a Világgazdaság. Ehhez összességében 6 milliárd forintot biztosított az Autóipari Próbapálya Zala Kft. állami tulajdonosa. Ebből a projekt első ütemét valósítják meg: a tesztkörnyezet műszaki megtervezését és kivitelezését.

A zalaegerszegi pálya a személyautó-, a busz- és a teherautó-gyártók kiszolgálására egyaránt alkalmas lesz, és a hagyományos járműdinamikai teszteket ötvözi majd az önvezető járművekével. A beruházók arra számítanak, hogy mivel az autonóm járművek technológiája még maga is jelentősen fejlődik, a tesztelésükhöz szükséges módszerek és az infrastruktúra is további innovációt igényel.

A 250 hektáron, összesen 40 milliárd forint becsült költségből megépülő pálya a kormány várakozásai szerint Magyarország járműiparban betöltött szerepét erősítheti.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018