eur:
394.36
usd:
370.36
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Megugrott a kiskereskedelmi forgalom

A kiskereskedelmi forgalom novemberben 4,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A forgalom jelentősen megélénkült az októberi 2,6 százalékos növekedés után. Az év első tizenegy hónapjában szintén 4,7 százalékkal nőtt az üzletek forgalma a naptárhatástól megtisztított adatok szerint.

Novemberben is a nem élelmiszer-kiskereskedelem 8,1 százalékos emelkedése húzta a növekedést az októberi 4,4 százalék után. Az élelmiszerüzletek forgalma 2,1 százalékkal nőtt. Az üzemanyag-fogyasztás 5,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit az októberi 1,2 százalékos ütemet követően, amelyben a jövedékiadó-emelés miatt szeptemberre előrehozott tankolások is szerepet játszottak.

Nőtt az ipari termelés

Az ipari termelés volumene 0,6 százalékkal haladta meg 2016 novemberében az egy évvel korábbit a nyers és a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint egyaránt. Az előző hónaphoz viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás 0,9 százalékkal emelkedett - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslése alapján pénteken.

A termelés az év első tizenegy hónapjában 1,0 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×