eur:
393.76
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Jó hír a közlekedőknek

Jövőre sem emelkednek a tömegközlekedési tarifák és az úthasználati díjrendszerben sem lesz változtatás - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A közlemény szerint a közlekedésért felelős tárca nem készíti elő és nem kezdeményezni az úthasználati díjak és a közösségi közlekedési tarifák emelését.

Az autósok számára fizetős utak köre 2017. január elsejétől csak az októberben átadott Hegyfalu-Csorna szakasszal Szombathelyig teljes hosszban elkészült M86-tal bővül, más módon nem változik. A megyeszékhely gyorsforgalmi kapcsolatának létrejöttével a kínálatból mostanáig hiányzó Vas megyei matrica bevezetése is lehetővé válik. A fejlesztési tárca az e-matricás rendszer egyéb érdemi módosítását nem tervezi, a vásárlást megkönnyítő szabályváltozás előkészítésén dolgozik - írták.

Kiemelik: a helyközi járatokat üzemeltető buszvállalatok és vasúttársaságok alaptarifái a 2010-es kormányváltás óta nem növekedtek. Összesen 30 vasúti mellékvonalat ma már 25 százalékkal olcsóbb regionális jegyekkel és bérletekkel használhatnak az utasok.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×