eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Így szűrik ki az adóelkerülőket a V4-ek

Új rendszert vezetnek be a visegrádi négyek az adóelkerülő vállalkozások kiszűrésére, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszerét mutatta be a tagállamoknak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

A szaktárca közleményében idézi Tállai Andrást, az NGM parlamenti és adóügyekért felelős államtitkárát, a NAV vezetőjét, aki adó- és vámhivatali vezetők találkozóján elmondta: az úgynevezett integrált kockázatkezelési rendszer keretében mind a négy tagállam bemutatja saját kockázatelemzési rendszerét, így az egyes országok adó- és vámhivatalai pontosan tudják, hogy a lehető leggyorsabban milyen adatot szerezhetnek be egymástól az adócsalók vizsgálatakor.

A tájékoztatás szerint az államtitkár méltatta a V4-ekkel való eddigi együttműködést is, példaként említve a bázisolaj kereskedelem elleni szakértői munkacsoport sikerességét, amely már 16 ország részvételével, és az Europol szakmai és pénzügyi támogatásával végzi akcióit.

Megjegyezte azt is, hogy a 25 éves múltra visszatekintő V4 országok találkozóinak köszönhető a 2016. január 1-jétől bevezetett azonos küszöbár, tehát minden a távol-keletről behozott textiltermék és lábbeli esetén ugyanazokat a minimumárakat tekintik irányadónak a pénzügyőrök a vámérték meghatározásánál a visegrádi országokban. Így a kereskedők nem tudnak egyetlen V4 államban sem a küszöbértéknél alacsonyabb érték után vámot és áfát fizetni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×